logga-nilalf-15

Nilalf AB drivs av Ingalill Svedmyr Johansson, utbildad klinisk nutritionist, biokemist och akupunktör med mångårig erfarenhet både som terapeut och som företagare. Nilalf AB tillhandahåller bla specialnutrition för PKU, fenylketonuri. I Sverige föds endast en handfull barn per år med denna genförändring som också kallas Föllings sjukdom.

PKU-testPKU (Föllings sjukdom): Barnet saknar det enzym som bryter ner aminosyran fenylalanin. Denna aminosyra tillhör de essentiella aminosyrorna som vi inte kan tillverka själva och är grundläggande för vår tillväxt. Sjukdomen som kallas fenylketonuri är genetisk och går i arv från föräldrarna. I Sverige drabbas bara en handfull barn per år.

Logo-BrudyOmega-3

University of BacelonaNilalf AB har ett avtal med det forskningsinriktade spanska bolaget Brudy Technology med forskningen förlagd till bl.a. Universitetet i Barcelona, avdelningen för Biokemi och Molekulärbiologi, har utvecklat specialprodukter med DHA och har investerat över 100 miljoner i forskning runt enzymatiskt producerat DHA.

DHA är den omega3 fettsyra vi har mest av i kroppen med höga koncentrationer i bl.a. hjärnan och ögat. Brudy Technology har tre globala patent på enzymatiskt framställd DHA (dokosahexaensyra).

Breast-milk

Det unika med Brudy Technologys produkt Algatrium är det sätt på vilket man bundit DHA till triglycerider identiskt med det sätt DHA förekommer i bröstmjölk. Detta ger produkten egenskaper som helt skiljer sej från andra DHA-produkter och bidrar till det höga upptaget som närmar sej 100%, vilket verifierats i humana studie.

För Er som tar Er igenom en engelsk facktext så finns en utmärkt introduktion till den bakomliggande forskningen till Brudy Technologys produkt Algatrium här…
.

10-years-research.
För Nilalf är kvalité A & O
och vi kommer att koncentrera oss på viktiga, strategiska tillskott, som det stora flertalet medborgare efterfrågar och som de har större hälsofördelar av. Vi planerar att på denna webbplats erbjuda fler strategiska högkvalitativa produkter viktiga för att upprätthålla hälsa och prestationsförmåga, högt upp i åldrarna.

Välkommen!