Köpvillkor

Allmänt

På denna hemsida säljer Nilalf AB hälsokost på nätet via vår webshop. För att handla hos oss måste du ha fyllt 18 år. Produkterna i webshopen får fritt säljas i Sverige och är i de fall de tillverkas utomlands märkta med nödvändig information angående innehåll och lämplig dosering på svenska. Ytterligare information om produkterna kan du hitta på vår hemsida under resp produktgrupp. Skulle du ha ytterligare frågor rörande produkten ber vi dej kontakta oss via kontaktformuläret (se menyn).

Beställning

Beställning görs på vår hemsida. Genomförd beställning innebär att du godkänner våra köpvillkor och samtycker till att namn och person- eller organisationsnummer registreras i vårt kundregister. Avtal om köp träffas först när vi bekräftat beställningen genom att skicka en orderbekräftelse till den mejladress du angivit.

Priser och produktbilder

Samtliga priser anges i svenska kronor inklusive moms och är det pris du kommer att betala. Fraktkostnaden är inkluderad i priset inom Sverige och din beställning kommer att levereras av Posten alternativt DHL.

För leverans utanför Sverige tillkommer fraktkostnad.

Produktbilderna på hemsidan garanterar inte att avbilda varans exakta utseende, utan etikett eller förpackning i övrigt kan ha ändrats. Dock stämmer alltid innehåll och antal. Vi reserverar oss för eventuella fel i produktinformationen och förbehåller oss rätten att ändra produktinformation och priser utan föregående avisering.

Personuppgifter

I samband med din registrering och/eller beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja och tillhandahålla den service som du kan förvänta dig av oss. Enligt PUL (personuppgiftslagen) har du rätt att få den information som vi har registrerat på dig. Om du anser den vara felaktig eller irrelevant kan du begära rättelse eller borttagning ur vårt kundregister.

Kontakta oss gärna på via kontaktformuläret (se menyn) så hjälper vi dig. Ingen annan information än den du ger oss vid beställning av din vara kommer någonsin att registreras hos oss.

Informationen du lämnar om dig själv används för betalning och leverans. Vi garanterar att inga uppgifter om dig kommer att säljas eller föras vidare till tredje part. Nilalf.net använder uppgifter från kundregistret för utskick om våra produkter.

Copyright

Allt innehåll på den här webbplatsen, så som text, grafik, logotyper, bilder, ljudklipp, digitala nedladdningar och annan mjukvara, tillhör Nilalf AB eller våra leverantörer och får inte användas utan vårt medgivande.

Frakt och leverans

Fraktfritt om ordervärdet överstiger 850 kronor (inklusive moms). Om ordervärdet understiger 850 kronor så tillkommer en portokostnad på 63 kronor (inom Sverige).

Din beställning skickas normalt inom 5 arbetsdagar och vi använder oss främst av Posten resp. DHL.

Om varan tillfälligt tar slut på lagret, kan det dock ta upptill två veckor extra innan varan kan skickas. Beställ därför i god tid. Eventuella förseningar meddelas via e-brev eller annonseras på startsidan på Nilalf.net.

Det kan finnas tillfällen som gör det omöjligt för oss att fullfölja beställningen, till exempel om vår leverantör inte kan fullfölja sitt åtagande till oss. Kontakta oss då via kontaktformuläret om du önskar häva ditt köp eller byta till annan vara.

PayPal-creditcardsBetalning

Du betalar säkert med kreditkort eller med ett eget PayPal-konto. Nilalf AB får pengarna utan att se kreditkortsnummer.

Ångerrätt och retur

Som kund har du alltid 14 dagars ångerrätt enligt Distans- och hemförsäljningslagen. Ångerfristen börjar löpa från den dag du mottagit varan. En förutsättning är dock att varan är oanvänd och oskadad. För vissa produkter gäller även obruten plombering.

Om du önskar häva köpet,; mejla oss via kontaktformuläret med följande information:

a) ordernummer (finns i din orderbekräftelse, på följesedeln eller fakturan)

b) ditt namn och kontaktuppgifter

c) information om produkten/a som returneras

Nilalf AB skall bekräfta att returen är tillåten och att ångerfristen inte har passerats innan varorna skickas tillbaka. Kunden står för returkostnad enligt Postens portotabell plus 3,4 % av orderbeloppet (extern kortkostnad), och kunden har ansvaret för varan till dess den har kommit oss tillhanda. Returer får inte skickas som postförskott.

Returadress

Nilalf AB
Box 57
79091 IDRE

Återbetalning

När vi har mottagit och kontrollerat den returnerade varan återbetalar vi snarast hela köpesumman inklusive eventuell fraktkostnad (ej returfrakten), minus 3,4 % av orderbeloppet (extern kortskostnad), dock senast inom 30 dagar enligt Distansavtalslagen. Om du har betalat med kort krediterar vi retursumman på ditt kort.

Om Nilalf ännu inte hunnit skicka varorna (vid t.ex. förlängd leveranstid), och köpet önskas hävt, så återbetalas hela beloppet minus 3,4 % (extern kortkostnad).

Ej uthämtade paket

Vi förbehåller oss rätten att debitera kostnaderna för den hantering som uppstår vid ej uthämtade paket (returfrakt, expeditionskostnad etc). Därför tar vi ut en avgift om 150 kr om ett paket ej hämtas ut. Försändelsen ligger hos postombudet i 14 dagar (Posten och DHL Service Point) innan den returneras till oss. Observera därför att om du ångrar ett köp och vill returnera varan, måste du först hämta ut paketet och därefter returnera enligt beskrivning ovan.

Reklamation

Om du har fått en defekt eller felexpedierad vara ber vi dig att omgående kontakta vår kundtjänst (via kontaktformuläret). Beskriv felet så utförligt som möjligt. Om vi inte kan lösa problemet får du naturligtvis reklamera produkten för att få en ny. Reklamationer skall göras i enlighet med de instruktioner du får av oss. Vid eventuell tvist följer vi Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer.

Reklamation ska, för att beaktas, vara kundtjänst tillhanda senaste 14 dagar efter det att varan skickades.